06.04.2020 r.

Toyota Financial Services przekazuje samochody dla szpitali zakaźnych

Toyota Financial Services dołącza do akcji #jedziemyzpomoca, w ramach której  wyposaży szpitale zakaźne we flotę samochodów. Obiekty polskiej służby zdrowia walczące obecnie z epidemią koronawirusa, otrzymają 20 aut, które posłużą do celów transportowych.

Toyota Financial Services w ramach akcji #jedziemyzpomoca organizowanej przez Toyota Motor Poland, użyczy szpitalom zakaźnym flotę swoich samochodów, wspierając w ten sposób walkę z epidemią COVID-19. Planowane jest rozdysponowanie za pośrednictwem stacji dilerskich Toyoty 20 aut wśród jednostek szpitalnych na terenie Polski.

Auta od Toyota Financial Service zostaną przekazane szpitalom na okres 3 miesięcy z możliwością przedłużenia bez jakichkolwiek kosztów wynajmu. Pojazdy zapewnią personelowi medycznemu mobilność w codziennych czynnościach związanych ze zwalczaniem pandemii koronawirusa.

- Niezwykle ważnym elementem działań służby zdrowia w obecnym czasie pandemii, jest zapewnienie nieprzerwalności transportu. Nie chodzi tutaj tylko o przewożenie chorych, czy personelu medycznego, ale także o cały transport w celach administracyjno-zaopatrzeniowych. Staraliśmy się, aby nasza pomoc była maksymalnie uproszczona i dotarła do placówek w jak najszybszym czasie. Wówczas od razu będzie mogła służyć w niesieniu realnej pomocy Polakom – mówi Bogdan Grzybowski, Prezes Zarządu Toyota Bank Polska S.A.

Kontakt prasowy