06.04.2020 r.

Toyota Financial Services przekazuje samochody dla szpitali zakaźnych

Toyota Financial Services dołącza do akcji #jedziemyzpomoca, w ramach której  wyposaży szpitale zakaźne we flotę samochodów. Obiekty polskiej służby zdrowia walczące obecnie z epidemią koronawirusa, otrzymają 20 aut, które posłużą do celów transportowych.

06.04.2020 r.

Płatności bez PIN do 100 zł w Toyota Bank

Toyota Bank Polska zwiększył limit dla zbliżeniowych płatności kartą bez konieczności podawania PIN do kwoty 100 zł. Aby skorzystać z tej funkcjonalności należy dokonać  transakcji stykowej w terminalu z użyciem PIN  lub dokonać transakcji w bankomacie.

18.03.2020 r.

Toyota Bank udostępnił płatności Google Pay

Toyota Bank Polska wprowadził do swojej oferty usługę Google Pay. Dzięki temu, klienci posiadający dowolną kartę płatniczą wydaną przez Toyota Bank mogą w łatwy i szybki sposób dokonać zakupów przy pomocy telefonu. Po wdrożeniu nowego systemu bankowości internetowej i mobilnej autoryzacji, to kolejny  krok w kierunku rozwoju  usług związanych z mobilnością.

10.02.2020 r.

Polski oddział Toyota Insurance Management rośnie w siłę

Toyota Insurance Management – ubezpieczeniowa spółka grupy Toyota Financial Services, może zaliczyć rok 2019 w Polsce do bardzo udanych. Firma osiągnęła przyrost w zebranej składce na poziomie ok. 16% rok do roku. Jeśli chodzi o liczbę sprzedanych ubezpieczeń, wzrost wyniósł ok. 10% względem roku poprzedniego.

28.01.2020 r.

Toyota Financial Services doskonali obsługę klientów

Toyota Bank Polska oraz Toyota Leasing Polska, które wchodzą w skład Toyota Financial Services (TFS), zgodnie z filozofią Kaizen oraz zasadą Customer First znacząco ulepszają poziom obsługi swoich Klientów. W przeciągu ostatnich 3 lat, firma podniosła poziom efektywności pracowników o 45% oraz znacząco skróciła realizację zgłoszeń klientów. Ponadto, zmodernizowała system e-faktur dla klientów leasingowych oraz zapowiada wprowadzenie unikalnego i innowacyjnego narzędzia do zarządzania flotami samochodowymi.

23.01.2020 r.

Toyota Financial Services wspiera mobilność

Toyota Bank Polska oraz Toyota Leasing Polska, działające w strukturze Toyota Financial Services (TFS), w przeciągu ostatnich 3 lat podwoiły swój biznes. Spółki w dalszym ciągu będą rozwijać nowoczesne produkty finansowe pozwalające na zakup czy też najem samochodów. Dodatkowo jednak skupią się na wsparciu globalnego projektu Toyoty, czyli tzw. „Mobility”. Dlatego też oprócz leasingu, kredytów, czy wynajmu aut, planują wdrażanie innowacyjnych narzędzi pomagających w przemieszczaniu się klientów. Połączenie nowatorskich usług z produktami bankowości elektronicznej Toyota Bank, pozwoli zaoferować niezwykle wygodne dla klientów rozwiązania, z których pomocy będą mogli korzystać na co dzień.

20.01.2020 r.

Toyota Financial Services wzmacnia swoją pozycję na polskim rynku

Toyota Bank Polska oraz Toyota Leasing Polska działające w strukturze Toyota Financial Services (TFS) w Grupie Toyota, mogą zaliczyć ubiegły rok do bardzo udanych. Firma po raz kolejny odnotowała wzrost sprzedaży finansowania aut nowych i używanych oraz umocniła swoją pozycję w sieci dealerskiej Toyoty. Ponadto, Toyota Bank w 2019 roku osiągnął poziom blisko 2 mld zł na produktach depozytowych, rosnąc ponad 15% rok do roku. Spółki TFS zrealizowały także kilka nowych, ciekawych projektów, m.in. wdrożyły inteligentną automatyzację obsługi klienta z technologią Conversational AI oraz udostępniły aplikację mobilną Tankuj Korzyści dla kierowców. TFS utworzył także nowy Departament Rozwoju Biznesu i Innowacji, który skupi się na wdrażaniu nowatorskich inicjatyw biznesowych.