23.01.2020 r.

Toyota Financial Services wspiera mobilność

Toyota Bank Polska oraz Toyota Leasing Polska, działające w strukturze Toyota Financial Services (TFS), w przeciągu ostatnich 3 lat podwoiły swój biznes. Spółki w dalszym ciągu będą rozwijać nowoczesne produkty finansowe pozwalające na zakup czy też najem samochodów. Dodatkowo jednak skupią się na wsparciu globalnego projektu Toyoty, czyli tzw. „Mobility”. Dlatego też oprócz leasingu, kredytów, czy wynajmu aut, planują wdrażanie innowacyjnych narzędzi pomagających w przemieszczaniu się klientów. Połączenie nowatorskich usług z produktami bankowości elektronicznej Toyota Bank, pozwoli zaoferować niezwykle wygodne dla klientów rozwiązania, z których pomocy będą mogli korzystać na co dzień.

20.01.2020 r.

Toyota Financial Services wzmacnia swoją pozycję na polskim rynku

Toyota Bank Polska oraz Toyota Leasing Polska działające w strukturze Toyota Financial Services (TFS) w Grupie Toyota, mogą zaliczyć ubiegły rok do bardzo udanych. Firma po raz kolejny odnotowała wzrost sprzedaży finansowania aut nowych i używanych oraz umocniła swoją pozycję w sieci dealerskiej Toyoty. Ponadto, Toyota Bank w 2019 roku osiągnął poziom blisko 2 mld zł na produktach depozytowych, rosnąc ponad 15% rok do roku. Spółki TFS zrealizowały także kilka nowych, ciekawych projektów, m.in. wdrożyły inteligentną automatyzację obsługi klienta z technologią Conversational AI oraz udostępniły aplikację mobilną Tankuj Korzyści dla kierowców. TFS utworzył także nowy Departament Rozwoju Biznesu i Innowacji, który skupi się na wdrażaniu nowatorskich inicjatyw biznesowych.