04.06.2019 r.

CHATBOT i LIVECHAT w serwisie internetowym Toyota Bank oraz Toyota Leasing

W ramach projektu automatyzacji obsługi klienta, Toyota Bank oraz Toyota Leasing Polska wdrożyły w swoim serwisie internetowym usługę chatbota oraz livechat. Innowacyjne narzędzia typu “inteligent automation”, wykorzystują technologię sztucznej inteligencji oraz robotykę. Kolejnym etapem projektu będzie wdrożenie chatbota i livechata w Messengerze Facebooka oraz pełna ich integracja z systemami bankowymi i leasingowymi.

13.05.2019 r.

Toyota Bank wprowadzi nowy system bankowości elektronicznej

Wraz z początkiem lipca, Toyota Bank Polska uruchomi całkowicie nowy system bankowości internetowej oparty o technologię Responsive Web Design. Nowe narzędzie będzie dedykowane zarówno klientom indywidualnym, firmom z sektora MŚP, jak i korporacjom. Autoryzacja transakcji odbywać się będzie za pomocą nowej aplikacji mobilnej.

15.04.2019 r.

Toyota Bank i Toyota Leasing Polska z dużym wzrostem sprzedaży

Toyota Bank oraz Toyota Leasing Polska zakończyły poprzedni rok ze znakomitym wynikiem – sfinansowały aż o 30% więcej aut Toyoty i Lexusa względem roku poprzedniego. Spośród ponad 22 tysięcy podpisanych umów, 2/3 z nich stanowiły kontrakty leasingowe. Spółka zapowiada jednocześnie wprowadzenie leasingu konsumenckiego, dalszy rozwój finansowania aut używanych oraz poszerzenie oferty dla przedsiębiorców z segmentu MŚP. Ponadto bank wdroży zupełnie nowy system bankowości internetowej.

25.01.2019 r.

50 zł premii za założenie dowolnej lokaty w Toyota Bank

Toyota Bank wystartował ze swoją najnowszą akcją promocyjną „Premia za lokatę”. W ramach akcji, wszyscy klienci banku którzy posiadają dowolne konto  w Toyota Bank oraz założą sześciomiesięczną lokatę na minimum 10 000 zł, otrzymają premię pieniężną w wysokości 50 zł. Z akcji można skorzystać do 28 lutego 2019 roku.

24.01.2019 r.

Indeksowane Konto Oszczędnościowe najlepszym rachunkiem oszczędnościowym 2018 roku

Indeksowane Konto Oszczędnościowe oferowane przez Toyota Bank Polska, zostało uznane przez portal Bankier.pl za najlepszy rachunek oszczędnościowy w 2018 roku. Konto królowało w prestiżowych rankingach finansowego portalu aż przez 7 miesięcy ubiegłego roku. Rachunek daje gwarantowane oprocentowanie, a koszt jego prowadzania może wynosić 0 zł.